Mijn naam is Hendrina Rietveld. Ik heb epilepsie en migraine een combinatie van beide aanvallen. Verder heb ik regelmatig een soort dip, waarbij ik iets zoets moet eten. Dit zoet moet ik eten daar ik anders een epilepsie aanval kan krijgen. Voor mijn trouwen schommelde ik erg met de bloedsuikers en ben hiervoor 1 week in het ziekenhuis geweest omdat mijn bloedsuikers rond de 2.0 zaten en rond de 2.5. Heb verder geen diabetes, maar ze dachten wel aan een insulinoom. Verder hebben ze het idee dat de de schommelende bloedsuikers bij mij ook weer de epilepsie aanvallen kan uitlokken. En hierdoor blijf ik vaak in een cirkeltje dat ik maar meer zoet wil eten.
Ik slik wel chroom tabletten, en verder gebruik ik geen suiker in de koffie maar neem nu omdat ik toch iets zoets moet nemen vanwege de kans op epilepsie, neem ik nu rietsuiker, wat naar mijn idee minder zoet is.
Dit was zo'n beetje mijn verhaal.
Wil soms best dat ik minder zoetbehoefte heb. Wat ik wel weet bij een beginnende aura (voorgevoel van epilepsie) als ik dan iets zoets neem kan ik wel zorgen dat de aanval niet verder doorzet. Soms lijkt het wel of dit ook wat samen hangt met elkaar.
Hendrina
Mijn verhaal
Moderator: Cora (therapeut)
-
- Bekende op het forum
- Berichten: 11
- Lid geworden op: vr mar 14, 2003 3:00 am
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 2730
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
Hallo Hendrina,
Glucose is een brandstof voor de hersenen en epilepsie een stoornis in de hersenwerking dus dat er een verband zou kunnen zijn lijkt mij niet zo vreemd gedacht.
Als je hypoglycemie hebt gelden daar dezelfde dieetmaatregelen voor als voor mensen die diabetes hebben.
Dus geen suikers en geen geraffineerde koolhydraten.
Bij diabetes omdat het bloedsuikerpeil niet nog meer mag stijgen,bij hypoglycemie omdat als reactie op de voeding niet teveel insuline door de pancreas mag worden vrijgemaakt,waardoor de bloedsuikerspiegel nog meer daalt.
Welke chroom en hoeveel daarvan neem je?
Heel veel hypoglycemie patienten zijn allergisch voor biergist(50%)en GTF preparaten zijn vervaardigd van biergist preparaten!
Je bent dus waarschijnlijk beter af met een gistvrije vorm.
De rietsuiker is trouwens net zo slecht voor je als de gewone suiker.
groetjes,
Corrij
Glucose is een brandstof voor de hersenen en epilepsie een stoornis in de hersenwerking dus dat er een verband zou kunnen zijn lijkt mij niet zo vreemd gedacht.
Als je hypoglycemie hebt gelden daar dezelfde dieetmaatregelen voor als voor mensen die diabetes hebben.
Dus geen suikers en geen geraffineerde koolhydraten.
Bij diabetes omdat het bloedsuikerpeil niet nog meer mag stijgen,bij hypoglycemie omdat als reactie op de voeding niet teveel insuline door de pancreas mag worden vrijgemaakt,waardoor de bloedsuikerspiegel nog meer daalt.
Welke chroom en hoeveel daarvan neem je?
Heel veel hypoglycemie patienten zijn allergisch voor biergist(50%)en GTF preparaten zijn vervaardigd van biergist preparaten!
Je bent dus waarschijnlijk beter af met een gistvrije vorm.
De rietsuiker is trouwens net zo slecht voor je als de gewone suiker.
groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.
http://www.ortho-vitea.nl
will not have good health for enough time.
http://www.ortho-vitea.nl
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 2730
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
Wat is het verschil tussen biet- en rietsuiker?
Het enige verschil is dat bietsuiker gemaakt wordt van suikerbiet en
rietsuiker van suikerriet. Chemisch gezien zijn biet- en rietsuiker wel
gewoon hetzelfde. Ze hebben allebei een samenstelling van 100% sucrose
(saccharose). De fabricageprocessen zijn ook bijna identiek, alhoewel er een
paar kleine variaties zijn vanwege de verschillen tussen suikerbiet en
suikerriet.
Bietsuiker wordt het meest gebruikt in Noordeuropa, terwijl rietsuiker in
de rest van de wereld gebruikt wordt. Om biet- en rietsuiker te kunnen
onderscheiden in Europa wordt 1-3% suikerstroop aan witte rietsuiker
toegevoegd om het een bruine kleur te geven.
Rietsuiker, gewonnen uit suikerriet, verschilt in wezen niet van
bietsuiker. Alleen de kleur is doorgaans donkerder. Bij de productie van
rietsuiker laat men het centrifugeren achterwege waardoor de gele of
lichtbruine kleur behouden blijft. Zou die stap in het productieproces wel
worden toegepast, dan blijft er suiker over van exact dezelfde samenstelling
als bietsuiker. Voor de gezondheid maakt het dus niet uit welke soort suiker
groetjes,
Corrij
Het enige verschil is dat bietsuiker gemaakt wordt van suikerbiet en
rietsuiker van suikerriet. Chemisch gezien zijn biet- en rietsuiker wel
gewoon hetzelfde. Ze hebben allebei een samenstelling van 100% sucrose
(saccharose). De fabricageprocessen zijn ook bijna identiek, alhoewel er een
paar kleine variaties zijn vanwege de verschillen tussen suikerbiet en
suikerriet.
Bietsuiker wordt het meest gebruikt in Noordeuropa, terwijl rietsuiker in
de rest van de wereld gebruikt wordt. Om biet- en rietsuiker te kunnen
onderscheiden in Europa wordt 1-3% suikerstroop aan witte rietsuiker
toegevoegd om het een bruine kleur te geven.
Rietsuiker, gewonnen uit suikerriet, verschilt in wezen niet van
bietsuiker. Alleen de kleur is doorgaans donkerder. Bij de productie van
rietsuiker laat men het centrifugeren achterwege waardoor de gele of
lichtbruine kleur behouden blijft. Zou die stap in het productieproces wel
worden toegepast, dan blijft er suiker over van exact dezelfde samenstelling
als bietsuiker. Voor de gezondheid maakt het dus niet uit welke soort suiker
groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.
http://www.ortho-vitea.nl
will not have good health for enough time.
http://www.ortho-vitea.nl