Eveline stelde me voor om deze vraag aan jullie voor te leggen, als ervaringsdeskundigen gaan jullie dit vermoedelijk beter kunnen beantwoorden.
Hierover gaat het:
Ik heb mijn arts gevraagd bij mn laatste afspraak of ik weer eens mijn bloedglucose mocht laten prikken aangezien ik al 4 maanden geen suiker meer heb gegeten. Wel heb ik bv maisstroop etc gegeten aangezien ik niet wist dat dat eigenlijk ook maar zo min mogelijk mocht. Ik heb dit gelukkig ook niet veel gegeten maar toch.
Ik heb bloed laten prikken toen ik 16 uur niks had gegeten. en nadat ik 350 ml provamel aardbeien yoghurt met rietsuiker had gegeten. dit was in opdracht van de arts om te eten.
mn nuchtere uitslag was 4,9 dus heel goed en mn bloeduitslag een uur na de yoghurt was 5,1
de vorige keer had ik nuchter 5,3 en na 2 stuks allison volkoren brood met jam had ik 7,3
Betekend dit nu dat ik geen last meer heb met suikers?? of ligt het aan de rietsuiker?? dit is volgens mij net zo'n snelle suiker als gewone suiker.
Mijn bedenking daarbij was:
Als het gewone rietsuiker was, lijkt mij de opnamesnelheid gelijk aan gewone suiker. Ik zat te denken aan de combinatie eiwitten + suiker en koolhydraten + suiker, dat daar verschil in zit en ze daardoor met de yoghurt lagere waardes kan hebben. Uiteraard hebben we ook geen zicht op de hoeveelheid suikers in totaal in beide testen - wetenschappelijk gezien lijkt me dit geen gestandaardiseerd onderzoek.