xx
Geplaatst: do feb 08, 2007 2:06 pm
<H1>Brood uit oogpunt van GI geen goede keuze</H1>In het artikel over koolhydraatarme voeding konden we al lezen dat het nog maar de vraag is of de mens genetisch geschikt is om grote hoeveelheden graanproducten te eten. Veel mensen zijn dan ook zonder dat ze dat zelf weten allergisch voor graanproducten. Vanuit het Time Released concept (GI) zijn graanproducten zoals tarwe (brood) ook een slechte keuze. Vergelijken we bijvoorbeeld <a href="javascript:openPopupExtra('http://www.lilith.demon.nl/div/glykemischeindex.htm', '800', '600',0,0,1,1);">GI van tafelsuiker</A> (70) met die van brood dan vinden we witbrood ook op 70 en bruin op 65. Het zetmeel in witbrood komt dus net zo snel, in de vorm van glucose, in ons bloed als tafelsuiker. De consumptie van brood is bij de behandeling van overgewicht als gevolg van hyperinsulinemie daarom ook af te raden. De GI waarde is veel te hoog.