ff

In dit testforum kan je uit proberen of je het begrijpt hoe alles werkt. Plaats hier geen berichten waarop je een antwoord verwacht.

Moderator: Cora (therapeut)

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10355
Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contacteer:

ff

Bericht door Willy »

<H1>Brood uit oogpunt van GI geen goede keuze</H1>
In het artikel over koolhydraatarme voeding konden we al lezen dat het nog maar de vraag is of de mens genetisch geschikt is om grote hoeveelheden graanproducten te eten. Veel mensen zijn dan ook zonder dat ze dat zelf weten allergisch voor graanproducten. Vanuit het Time Released concept (GI) zijn graanproducten zoals tarwe (brood) ook een slechte keuze. Vergelijken we bijvoorbeeld <a href="javascript:openPopupExtra('http://www.lilith.demon.nl/div/glykemischeindex.htm', '800', '600',0,0,1,1);">GI van tafelsuiker</A> (70) met die van brood dan vinden we witbrood ook op 70 en bruin op 65. Het zetmeel in witbrood komt dus net zo snel, in de vorm van glucose, in ons bloed als tafelsuiker. De consumptie van brood is bij de behandeling van overgewicht als gevolg van hyperinsulinemie daarom ook af te raden. De GI waarde is veel te hoog.
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina
Plaats reactie