Diabetes omkeren en afvallen

Plaats hier de resultaten die je met de behandeling van diabetisch complicaties boekt. Uw resultaten zijn belangrijker dan mijn mijn artikelen
Plaats reactie
Doortje123
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 84
Lid geworden op: do apr 25, 2019 4:05 pm

Diabetes omkeren en afvallen

Bericht door Doortje123 »

Jaren zwaar overgewicht en 1 jaar diabetes type 2, dat was het moment dat ik via via in contact kwam met Cora.

Vooraf: na de diagnose diabetes 2 (april 2018) kwam ik via de huisarts in de “diabetes-groep” van de PoH (praktijk ondersteunende hulp) en diëtiste van de huisartsenpraktijk. Ik was al bekend met het koolhydraatarm eten en wilde hierin verder gaan, omdat er meer en meer bekend werd over de goede resultaten hiervan met diabetes. Bij de diëtiste miste ik volledig de aansluiting met koolhydraatarme voeding en heb daar een rustpauze ingelast en ben zelf gaan zoeken, want zo kwam ik niet verder en de diabetes moest weg!

Mei 2019: Het kennismakingsgesprek met Cora was best emotioneel. Natuurlijk kwamen alle clichés langs: niet lukken met afvallen, schaamte over gewicht en denken dat ik geen karakter genoeg had om het alleen te kunnen en dan krijg je op de koop toe: diabetes2.

Aan de hand van een lijstje met “to do” dingen van Cora, ben ik aan de slag gegaan om via de huisarts bloed te laten prikken, supplementen gaan slikken. Sporten bij Fit20. Ook een slaapapneu test stond daarop. Vond ik maar onzin, maar ja ik wilde per se van de diabetes afkomen, dus toch maar de test gedaan op de heetste dag van het jaar. De dag van de uitslag vond ik maar formaliteit, “had ik immers toch niet”. Uitslag was niet goed!

Dat was schrikken, werd gelijk doorgestuurd naar slaap-neuroloog, mocht niet meer autorijden, moest behandeling met apparaat enz Ik zag het volledig niet meer zitten en heb een afspraak gemaakt voor een gastric bypass operatie want ook hier was het overgewicht de boosdoener. Dat moest eraf!

Tijdens het gesprek met Cora gaf zij mij de mogelijkheid om een “gastric bypass zonder operatie” te doen met een speciaal dieet als uiterste middel. Dat heb ik als laatste poging met beide handen aangegrepen.

Op 5 augustus 2019 ben ik begonnen met VLCD dag (very low calorie dag). Cora had een lijstje doorgegeven wat ik precies mocht eten etc. Iedere dag heb ik contact met Cora middels het invullen van een schema bloedglucose en gewicht.

Na 2 weken was mijn bloedsuiker al enorm gedaald en de HbA1C zakte ook al wonderbaarlijk. Net zo belangrijk: ook het gewicht ging razendsnel naar beneden. De VLCD dagen werden op den duur afgewisseld met PDD dagen (Preventie diabetes dag) met iets meer calorieën.

In totaal ben ik nu 21 kilo afgevallen en is mijn HbA1C op gezonde waarde en dat alles in zeer korte tijd. Ik kan het soms zelf niet geloven. Dat heb IK gedaan, met heel veel hulp en begeleiding van Cora en Willie.

De PoH zit bij de kwartaalcontrole een beetje te grijzen. ”ja ja wel goed hoor”. De huisarts vindt het ook “wel goed”. Zijn ze daar wel echt geïnteresseerd in het fantastische resultaat? Lijkt van niet. Ik wilde mezelf beter maken en dat is gelukt. Levensvreugde is weer terug.

Ik ben er nog niet, er moeten nog minstens 15 kilo af, maar dat gaat ook lukken want ik weet nu wat ik moet doen.

Bedankt Cora en Willie voor jullie steun, uitpluizen bloeduitslag resultaten , uitleg van complex stofwisseling verhaal, ondersteuning en begeleiding.
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10355
Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contacteer:

Re: Diabetes omkeren en afvallen

Bericht door Willy »

Dank je wel voor je reactie Doortje, een helder verhaal. Maar laat ook zien wat overgewicht met je doet en hoe je daar mee kan worstelen. Daar kijk ik vaak overheen :oops:

We hebben je opgenomen in onze “Hall of Fame” zie hoofdstuk in de praktijk getoetst https://pilliewillie.nl/opleidingen/dia ... es-type-2/
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina
Plaats reactie