Hai Nelleke,
Je schreef: "Nu vraag ik me echter wel eens af, omdat ik de laatste tijd best wel vaker chaotisch ben in mijn hoofd, of dit gekomen is door die vele hypo's, waar ik naar mijn gevoel 'overheen wandel' maar toch.......er gebeurt natuurlijk toch wel iets in je hoofd ook !"
Bij een hypo krijgen je hersenen minder glucose en minder zuurstof.
Ingeval van een persisterende systemische schimmelinfectie, is er tevens sprake van neurotoxische stoffen die door de blood-brain-barrière dringen en storen op de hersenfunctie, en dus op het neuro-endocriene stelsel. En dus op het insulinemechanisme...een dergelijke staat heeft invloed op het actie-potentiaal, op het signaal van de ene naar de andere zenuwcel.
De reacties in je hoofd zijn dus vrij logisch verklaarbaar.
Nelleke: Lia...jij schreef :
Quote:
en alleen van de week nog een piepklein hypootje, dat kwam doordat ik in een overmoedige bui ijs had gegeten. Pas dagen later realiseer je je dan waar het van komt.
Bedoel je hier niet een hyper mee ??? Je kunt toch geen hypo krijgen van een ijsje.....ik vlieg dan n.l. omhoog in mijn suikers.......
Lia:
Goeie vraag! Denk even met mij mee. Een hypo is een logisch gevolg van een verhoging van je bloedsuikernivo!!
Ik heb met ijs (melksuikers, lactose, suiker) éérst mijn bloedsuikernivo verhoogd, schimmels/gisten gevoed, die zich vermenigvuldigd hebben én neurotoxische stoffen afgescheidden.
Dan is er een moment van rust, een mate van evenwicht met weinig klachten.
Tot het bloedsuikernivo daalt en de toegenomen organismen bedreigd worden. Daardoor wordt een lage bloedsuikerwaarde nog lager. Door de paniek die ontstaat bij de koloniën worden meer afvalproducten afgescheiden... Neurotoxische stoffen. DIT MECHANISME CONDITIONEERT DE GASTHEER/VROUW samen met de vetopslag door ernstige elementaire tekorten.
Nelleke:
Jij eet ook geen aardappelen meer maar ik moet er niet aan denken dat ik dit niet meer zou eten, want wat zou ik dan als vervanger moeten nemen bij groente b.v. en ook ben ik dol op een stuk vlees......
Lia:
Een goede vervanger van aardappels zijn: aardpeer, rijst en mi hoen (eiwit).
Doe nooit iets abrupt, maar vervang langzaam maar zeker je slechte eetgewoonten
Koolhydraten samen met vlees is een extra zware belasting voor je stofwisseling en betekent een hoge en langdurige hyperglycemie. Laat een half uur tussen koolhydraten en eiwitten zitten.
Aardappels zijn niet alleen hoog in glycemische index/lading, maar tevens gifpiepers. Er is geen product dat zoveel chemicaliën bevat als een gewone aardappel. Tegelijk met de gucose wordt ongewenste materie opgenomen, die ook stoort op het metabolisme. Een keer per week een paar vastkokende aardappels van biologische teelt samen met een stevige salade is minder slecht.
Voor iedereen de volgende overweging: Zoals het nu gaat, gaat het niet goed. Er is ziekte, uitputting en overgewicht.
We zullen dus op zoek moeten naar de waarheid. Iedereen heeft daar een aanloop voor nodig en zijn eigen genezingsproces. Het gaat om bewustwording. Hoe kunnen we die conditionerende factoren uitbannen?
Stel je eens voor hoe het 5 duizend jaar geleden was. Dat is nog maar pas geleden in de hele evolutie.
Je liep met een graafstokje door de natuur, je groef hier en daar een lekker knolletje op, een verse wortel, je plukte een vrucht, at wat jonge stengeltjes en kruiden, en kreeg meteen wat klein eiwitrijk spul binnen. We aten toen zo'n 25.000 verschillende producten. Als de jacht iets opleverde at je groot vlees, dan weer een hele tijd niet.
Er is in die tijd veel veranderd. Koelkasten, kustmest, bestraling, plastics,
pesticides, hormonen. We eten nu slechts ongeveer 25 verschillende producten, en ook nog eens te veel van het een en te weinig van het ander.
We eten bijvoorbeeld genetisch gemanipuleerde tarwe, met een harde gluten waarvoor bij een groot deel van de bevolking een intolerantie bestaat, irritaties van het darmslijmvlies veroorzaakt, waardoor de uitwisseling van essentials en afvalstoffen onvolledig verloopt. Tarwe is een graansoort. Graan = gras en gras is voor herkauwers! Het aandeel tarwe in onze voeding is veel te groot en ziekmakend. Ons spijsverteringskanaal is daar niet op berekend. Vervang tarwe door boekweitmeel en rijstmeel.
Koemelk is absurd, een volwassen mens hoort toch niet meer aan de uier van een koe te zuigen? Een koe die volgespoten wordt met allerlei
chemische middelen, en zelfs terwijl hij een herbifoor is, slachtafval voorgezet krijgt...
De grote eiwitten van koemelk én van koevlees zijn voor veel mensen moeilijk te verteren en beinvloeden het calciummetabolisme. De eiwitten storen op kno-nivo en op de tractus digestivus en zorgen voor osteoporose, door verzuring van het lichaam. Vervang koemelk door sojamelk (neutraal) en geitenkaas.
Vervang rundvlees door: wild (ree, haas, springbok) en struisvogel, kip,
kalkoen. Niet vaker dan 2 x per week. Verder vis, tofu, ei.
Eet meer rauwe groente, want alleen daarin zitten de nodige enzymen om je voeding mee te verteren. (zie Harvey Davis: een leven lang fit)
Gekookte en gebakken voeding bevat die enzymen niet meer, ze zijn stukgemaakt. Daardoor wordt de natuurlijke voorraad in het lichaam aangesproken. Hoe eerder die verbruikt is, hoe sneller celveroudering
en disfunctie ontstaat.
Het probleem is dat we te vast in gewoontes zitten en bang zijn voor verandering, omdat we niet weten hoe dat moet.
Je krijgt zoveel verschillende signalen. Onderzoek die zelf op logica.
Symptoombestrijdeing is zelden een oplossing op langere termijn. Het kunstmatig toedienen van tekorte stofjes is ook geen oplossing.
De oplossing en dus verbetering van gezondheidsklachten zittem in het doorgronden van het mechanisme en van je vijand.
Ik hoop dat ik jullie een beetje daarmee kan helpen. Ik ben dat lange zware traject al voorgegaan.