Mensen met overgewicht die niet of nauwelijks afvallen

Je kan je via dit forum aan mij maar ook aan anderen voorstellen. Gebruik wel een psydoniem want dit is een openbaar forum. Vertel iets over je zelf en wat je allemaal al hebt geprobeerd.

Moderator: Cora (therapeut)

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Di Okt 20, 2015 12:48 pm

Goedemorgen Willie,

Allereerst, hoop ik dat het wat beter met je gaat

Hier weer eens een bericht van mij.
Ik zal via email de formulieren downloaden ivm de onderzoeken van de endocrinologe van enige tijd geleden.

Ik ben vorige week maandag voor een consult bij de internist geweest OLVG en later in dezelfde week donderdag bij de endocrinoloog AMC.

De internist gaf aan dat mijn bloedtest aanzienlijk verbeterd was:
Nuchtere waarden: op 12-10-2015
kreatinine 81 umol/1 ref.waarde 45-84
eGFR (MDRD formule) 62 kl/1.73m2 " " 60-
Glucose N 6.4 mmol/1 " " 4.0-6.0
HbA1c (DCCT) 5.6
HbA1c (IFCC) 38 mmol/mol " " 20-42
Insuline 184 pmol/1 " " 34=172

De uitslag van het bloedonderzoek van het AMC op 16-7-2015
natrium mmol/L 139
kalium mmol/L 4.9
Kreatinine umol/L 71
eGRF (MDRD) ml/min/m >60
ALAT (SGPT) U/L 37C 25
Gamma-GT U/L 37C 17
Hb-A1-c IFCC mmol/mol 37

De internist gaf aan tevreden te zijn over de bloedresultaten omdat ook de insuline minder was dan zoveel maanden geleden. Ik vroeg om een leverscan om te weten of deze vet zou zijn, maar dat vond hij onnodig en zei dat ik dat maar aan de endocrinoloog van het AMC moest vragen. er werd een vervolg afspraak gemaakt over 3 maanden. Hij gaat wel op mijn verzoek de ketonen meten uit de urine volgend onderzoek.
Toch staat de internist meer open voor mijn vragen en behandeld mij op fatsoenlijke wijze.

In het AMC (mijn 2e consult) was de endocrinologe met zwangerschapsverlof en kreeg ik een andere arts een meneer.
Hij bekeek het stofwisselings- onderzoek waarbij ik in rust 1640 kcal gebruik en mijn vetpercentage bestaat uit 42 kg 42,4 % en de vetvrije massa 57 kg is 57,6%
De diëtiste gaf aan als ik 500 calorieën minder eet, dus 1250 ipv de 1500 die ik reeds eet, ik langzaam maar zeker gewicht zou verliezen verdeeld in 100 gr eiwit, 100 gr koolhydraten en 50 gram vet. en ook mijn glucosewaarde zou kunnen worden genormaliseerd.

Ik ervoer hem als bijzonder badinerend.
De leverscan was onnodig, want hij kon aan mijn bloed zien dat ik geen vette lever had.
speeksel onderzoek onnodig want ook dat kon hij aan het bloed zien. (of mijn bijnierschors functioneerde),
Leptine daarover wist hij praktisch niets, .......
Ik gaf aan dat ik sinds ik de 1250 calorieën eet weer aan het aankomen ben, ben nu wee 99 kg, en dat ik alle mogelijkheden wil uitsluiten alvorens ik tot een gastric-bypass wil overgaan. Eerst raadde hij mij dit af
Hij gaf aan dat ik niet zo dik was, wat ouder, .... ik zei dat gewichtsvermindering zou helpen bij de artrose klachten, hij gaf aan als ik dun was dat ik dan ook artrose had kunnen krijgen.
Toen ik aangaf dat ik ook een CPAP gebruik (apneu apparaat) gaf hij aan dat een gastric bypass dan toch wel handig zou zijn.
Kortom hij gaf mij het gevoel dat ik een hypochonder was , voelde me gewoon niet gehoord.
Hij zei niets meer voor mij te kunnen betekenen en verzocht me weer naar de internist terug te gaan voor behandeling. Mijn gevoel zei me dat ik wellicht gezien het protocol en de toenemende vergrijzings-groep waarbij ik volgend jaar hoor (65 in januari en in juli AOW), niet interessant was en wellicht op het budget drukte.
Het voelt alsof de medische wetenschap niet veel intentie aan deze grijze groep wil besteden, zodat wij niet al te lang blijven leven en teveel gaan kosten.

Ik gaf aan dat ik mezelf als proefpersoon aanmeldde voor een faeces -infuus, hij zou met een collega van de VU hierover spreken en dat hoor ik volgende week middels een telefonisch consult.

Ik hoop dat dit gehonoreerd zal worden.

Frustrerend is het feit dat ik aan het aankomen ben terwijl ik nog minder eet.......
Ik vraag me ook af of het nodig is om nog steeds Victoza te injecteren terwijl dit niet meer werkt.
Zag op NPO 2 een zeer interressant onderzoek uit Engeland over dieet , over leptine , GLP1 etc.
11 oktober was het laatste deel 3.
Ik ga nu heel langzaam eten (dan maken mijn darmen meer GLP1) , meer drinken en als de portemonnee het toestaat weer trainen. (loop wel elke dag).

Met een vriendelijke groet,

Doris

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Di Okt 20, 2015 2:03 pm

De essentie is dat de dietist waarmee je hebt overlegd het dus bij het verkeerde eind heeft.

Je eet nu minder dan je volgens de meting van 1640 zou moeten eten en komt aan.

Kan je dit terug koppelen aan de dietist of is die ook niet meer beschikbaar voor je?
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Di Okt 20, 2015 2:18 pm

nee, Willie,

Ik ben fijntjes afgeserveerd door het AMC.


frustrerend !!!

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Di Okt 20, 2015 2:19 pm

1640 calorieën, is wat mijn lichaam in rust gebruikt.......

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Do Okt 22, 2015 2:23 pm

Hi Willie,

Ik was eergisteren bij mijn contactlens specialist, er werd geconstateerd dat in 1 jaar tijd mijn ogen dusdanig zijn verslechterd dat ik een afspraak met de oogarts moet maken ivm cataract (staar) in mijn rechteroog en in mindere mate in mijn rechteroog,ook was de oogdruk enorm hoog 22 en 25.

(Er zijn drie jaar geleden door de oogarts met laser gaatjes in mijn oogbal geschoten om de druk te verlagen'.

Omdat ik in het begin van het gebruik van Victoza ineens gesprongen bloedvaatjes in mijn ogen kreeg en omdat ik glaucoom heb ( een verhoogde oogdruk geërfd van mijn moeders kant) en alsof mijn ogen ineens erg hard aanvoelden als ik ze ´s-avonds afschminkte.
Heb ik destijds de oogarts gevraagd om de oogdruk te meten.
Dat was toen behoorlijk hoog 22 en daarom moest in in juli jl. terugkomen voor een dagcurve meting toen bleek het gemiddelde 16/18 te zijn en dat was acceptabel.
Bij te hoge druk explodeert een glaucoom oog van binnenuit en dan is het zien voorbij.

Omdat ik best goed aanvoel hoe mijn lichaam op medicatie reageert had ik al een vermoeden dat Victoza de veroorzaker was.
Nu heb ik op internet verschillende Engelse hits gevonden als ik Victoza versus Cataract zoek, en vraag me af of er ook zo´n melding bij MedPub bekend is?

Ik kon in de bijsluiter bijwerkingen van Victoza wel vinden tijdelijk wazig zicht, maar ik zit als het donker is met een vergrootglas kleine letters te lezen.
Heb al pittig slechte plus ogen links en rechts 7+, maar kon met goede contactlenzen priman lezen.
Zou echt balen als ik ook weer een bijwerking van Victoza heb, alle hoop is nu gevestigd op het faeces -infuus, ik hoop zo dat dit gehonoreerd zal worden.
Als ik 25-30 kg lichter ben, kan ik stoppen met diabetes medicatie en ook met de apneu apparatuur.

Ken jij personen die door Victoza een verergde staar hebben gekregen?

met vriendelijke groet,
Doris

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Do Okt 22, 2015 8:02 pm

Ik ga er naar kijken

Als ze niets meer doen ben je weer van mij

Ik ben naar een symposium geweest waar een zuid afrikaanse prof beschreef dat bepaalde patienten niet reageerden op VLCD vanwege een verlaagde verbranding

Hij ging dan voor low carb, noemde 25 gram per dag

Hoe kojk jij daar tegen aan om dat eens. Te proberen, dus niet meer zo weinig eten maar de macro nutrienten verschuiven naar minder khd
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Do Okt 22, 2015 10:14 pm

Dank je voor je snelle respons Willie,

Een vermindering van khd naar 25 p dg wil ik graag proberen , ben nu weer 99 kg......

wordt vervolgd...

dank voor je meeleven, gezondheid voor jou!

groet Doris

:)

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Vr Okt 23, 2015 10:54 am

Gaat wer beter hoor met me.
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Vr Okt 23, 2015 11:03 am

Dit vond ik bij pubmed

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?ter ... etinopathy

Ik heb net even door gesanned maar vond niet echt een relatie, misschien kan jij nog even kijken

Pas op een glp-1 receptor antogonist is wat anders!!!
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Vr Nov 13, 2015 12:05 am

Hallo Willie,

Weer een bericht van mij, het telefonische consult met de endocrinoloog AMC waarvoor ik van 16-18 uur braaf naast de telefoon zat te wachten en waarvoor ik een fantastische uitnodiging van een etnografica beurs (een hobby van mij, waarbij ernaar kijken mij veel voldoening geeft) afgezegd had, werd niet gehonoreerd.....

Toen ik de volgende dag belde, werd ik teruggebeld door deze arts, hij had het te druk gehad ...... om terug te bellen.......
Het bleek plotseling dat ik niet in aanmerking zou komen voor een feces behandeling. omdat het niet zou werkten?
Ik verwees hem naar de AMC publicaties op internet waarbij er werd vermeld dat van de 10 proefpersonen 9 met een goed resultaat afvielen na deze nieuwe behandeling. Maar werd wederom op resolute semi vriendelijke manier afgepoeierd.

Zeer teleurstellende indruk van het endocrinoloog team van het AMC gekregen, vandaag ontving ik een brief v oor een telefonisch consult over 2 weken bij dezelfde arts.... toen ik belde en zei dat ik volgens deze arts niet geschikt ben .... bleek hij te zijn vergeten mij af te boeken uit het automatisch systeem.......

Tja .......

Mijn huidige gewicht is 99,5 kg.
de gemiddelde glucose waarde nuchter is 6.7

de buikomvang is 127 cm

Ik probeer nu niet meer dan 39 gram koolhydraten te eten...... kijken hoe dat werkt

i/2 kopje kefir, theelepel zuurkool uit het vat

dus 3 eetlepels weerribben magere kwark met 1 eetlepel zangzaad muesli en /of bosbessen ontbijt

omelet met groente / of maaltijd salade als lunch

vis met groenten roerbakken met vooraf kippenbotten bouillon. als diner

mijn voeten zijn weer behoorlijk aan het zwellen,
Ik loop bijna elke dag een uur, train nu niet vanwege budget.

met vriendelijke groet,

Doris

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Za Nov 28, 2015 6:05 pm

Kan je de mensen die de faeces behandeling doen niet direct benaderen?
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Anneke2802
Bekende op het forum
Berichten: 15
Lid geworden op: Do Aug 06, 2015 7:45 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Anneke2802 » Ma Jan 11, 2016 11:39 pm

Hallo Doris,

Ik heb zonet nogmaals je verhaal gelezen, fijn dat je langzaam aan het afvallen bent. Ik ben echt heel blij voor je. Wellicht heeft Willy wel eens over mij verteld. Ik herken heel goed het je best doen en geen/weinig resultaat te krijgen. Ik vind het erg goed van je dat je doorzet. Maar als je mij nou vraagt wat je nu doet wat werkt, dan snap ik dat niet zo goed. Jij en Willy spreken zo ongeveer Chinees voor me. Jullie zijn echt specialisten hierin :) .

Ik wil nog steeds graag afvallen, maar ik weet werkelijk niet meer waar ik het moet zoeken, of waar ik moet beginnen :-? . Zoals jij heb ik alle diëten wel geprobeerd, fanatiek sporten, wat uiteindelijk averechts werkte, Keto-dieet een paar maanden gedaan. Het enige wat ik goed kan is groeien (kan ik toch nog iets goed), ik ben nu denk ik 130 kilo. Er stond wel iets in over nierproblemen, daar ga ik verder naar zoeken.

Heel veel sterkte met gezond leven :D .

Anneke

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 10235
Lid geworden op: Di Okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contact:

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Willy » Wo Jan 13, 2016 11:01 am

Eindelijk hebben Anneke en Doris elkaar gevonden

Anneke heeft geen diabetes maar met haar hebben we net als bij Doris maar een mager succes

Ik hoop dat jullie met elkaar samenwerken om te zien of er nieuwe mogelijkheden zijn die cora en ik nog niet kennen

Misschien komt er nog een moeilijk geval bij, die het zelfde probleem heeft
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Anneke2802
Bekende op het forum
Berichten: 15
Lid geworden op: Do Aug 06, 2015 7:45 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Anneke2802 » Wo Jan 13, 2016 10:27 pm

Hallo Willy,

Ik had al eens mijn eigen verhaal op de forum neer gezet, maar na even wachten kwam daar eigenlijk geen reactie op. Vandaar maar mijn reactie hier ;).

Groetjes, Anneke

Doris CT
Zeer ervaren met het forum
Berichten: 94
Lid geworden op: Di Feb 10, 2015 3:23 pm

Re: Doris wil diabetes type 2 genezen

Berichtdoor Doris CT » Do Jan 28, 2016 5:30 pm

Goedemiddag Willie en Anneke,

Ik ben een paar dagen bij mijn dochter in het buitenland geweest om mijn 65ste verjaardag te vieren en door haar enorm verwend. Nu nog 6 wachten totdat de AOW mij beloond voor 41 jaar werkzaamheid.

Inmiddels is mijn glucose waarde behoorlijk gedaald naar gemiddeld 6.4 / 6.5 als nuchtere waarde.

Nadat ik van mijn dagelijkse calorieën inname overging van 1500 naar 1200 kwam ik echter weer 4 kg aan, van 97 kg naar nu 101 kg..

Dat probeer ik nu weer kwijt te raken, door toch maar weer 1500 calorieën te eten, mijn rechtervoet is behoorlijk door artrose aangetast waardoor lopen soms behoorlijk pijn veroorzaakt, al de fijne kussentjes van kraakbeen en vet onder de voetbeentjes zijn verdwenen, met inlegzolen van de podotherapeut is het wel beter, maar dat beperkt wel de schoenkeuze.

Verder houd ik me aan de voedingsadviezen van Willie, zuurkool en kefir en 's-avonds een kop zelf getrokken kippenbottenbouillon.

Ik eet geen brood, pasta, rijst of aardappels maar wel af en toe een zoete aardappel.
veel eieren en veel rauwe vezels zoals sla bij praktisch elke maaltijd. Ben mezelf aan het aanleren om meer water te drinken en tussendoor niets eten ook niet na de avondmaaltijd.

De afspraak met de internist is wederom verplaatst ipv feb naar 7 maart, ik heb besloten toch echt geen maagverkleining te laten doen,maar zou me absoluut prettiger voelen als ik 25 kg lichter zou zijn.

Misschien kunnen we wat tips uitwisselen Anneke?

Met vriendelijke groet,

Doris


Terug naar “Jouw verhaal en discussie forum - overgewicht en diabetes”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron